Blogs

Met een compressiemeter test je de motor compressie!

Waarvoor dient een compressiemeter? Zonder dit toestel kun je de opgebouwde druk in de cilinders niet meten. Zijn de compressiewaarden per cilinder gelijk? Zo weet je meteen dat je verbrandings- / ontploffingsruimtes in je motor nog in goede conditie verkeren. Verschillen in compressiedruk per cilinder wijzen op interne problemen in de motor. (Oorzaken kunnen zijn: ondichtheid bij kleppen, defecte zuigerveer …)

Lees meer »

La Nénette

La Nénette werd voor het eerst geïntroduceerd in Frankrijk in 1947. Hij groeide al snel uit tot een mythische katoenen borstel met een rood handvat, die door de eeuwen heen in dienst is geweest van verzamelaars en autoliefhebbers.

Lees meer »

Ni-KIT laat het blinken

Een oldtimer moet stralen al is dit niet altijd even gemakkelijk. Je kan voor veel verschillende producten kiezen om jouw oldtimer weer te laten stralen.

Lees meer »

Marvel Mystery Oil

De Marvel Oil Company werd opgericht in 1923 omdat na de eerste wereldoorlog heel wat voertuigen kampten met verstopte carburateurs. Het bedrijf ontwikkelde daarom een

Lees meer »

Metalino

Metalino begon in 1934 met het ontwikkelen van de eerste staalwol. De naam werd niet zomaar gekozen. METALINO is namelijk een woord dat uit de

Lees meer »