Benzinetank ontroesten, reinigen en beschermen met Restom!

Bij het restaureren van uw oldtimer, is het reinigen en ontroesten van de benzinetank een must, als het nu gaat om moto’s, auto’s of andere machines na een benzinetankbehandeling kan u er zeker van zijn dat uw motor gevoed wordt met zuivere benzine.

Zoals welgekend zorgt een geroeste, vervuilde of lekkende benzinetank zeker voor problemen onderweg, zoals verstopte filters en carburators.

Voor een geslaagde kwalitatieve tankrestauratie zou u al snel diverse producten van verschillende leveranciers nodig hebben. Om dit probleem te omzeilen kan u de Superkit van Restom gebruiken die op basis van jarenlange ervaring werd samengesteld. Het voordeel van deze Superkits is dat ze alle nodige producten bevatten om uw benzinetank te reinigen, ontvetten, ontroesten en coaten. Na deze behandeling is uw benzinetank dicht en voor de komende decennia beschermd tegen roest en lekkage. Er zijn Superkits ontwikkeld voor tanks in verschillende materialen (zoals metaal, polyester en aluminium) alsook voor verschillende tankinhoud.

Stap voor Stap restaureren

Ontvetten

Zoals men kan zien in het filmpje is het zeer belangrijk om te starten met het ontvetten van uw benzinetank.

Bij de Superkit wordt gebruik gemaakt van een extreem krachtige ontvetter die alle aangekoekte benzinerestanten en vetten losweekt, zodat de benzinetank klaar is voor de volgende stap.

Ontroesten

Na het ontvetten kan men overgaan tot het ontroesten van de benzinetank door het gebruik van een krachtige fosfaat houdende ontroester. Dit product zal ervoor zorgen dat alle roest in de tank verwijderd wordt.

Na deze behandeling, is de binnenzijde van de benzinetank roestvrij en ontstaan de ideale omstandigheden voor een perfecte hechting van de tankcoating.

Coaten

Vervolgens kan U de tank coaten met een tweecomponenten hars, in de ideale omstandigheden gebruikt u een E-10 bestendig coating zoals deze van Restom. Deze coating beschermt en voorkomt eventuele toekomstige roestvorming en dicht zelfs kleine gaatjes.

Superkits voor:

Het is vanzelfsprekend als u, uw benzinetank gaat restaureren, dat U eerst bepaalt uit welk soort materiaal uw benzinetank vervaardigd is. Om er zeker van te zijn dat uw benzine tank de juiste duurzame behandeling krijgt, is dse superkit opgesplitst naar materiaal en inhoud.

Indien u nog vragen heeft omtrent de tankbehandeling, staan onze specialisten bij Matthys u graag te woord in onze showroom. U kan ook steeds contact opnemen met onze technici via: 

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie