Jouw oldtimer winterklaar maken in deze 5 eenvoudige stappen.

De winter komt er stilaan aan. Het seizoen met meetings loopt dus op zijn einde. De oldtimers gaan weer in winterslaap. Maar hoe zorg jij ervoor dat je oldtimer na de winterslaap weer kan ontwaken en meteen ritklaar is? Deze eenvoudige stappen zullen ervoor zorgen dat je oldtimer na zijn winterslaap weer optimaal presteert.

1. Een propere oldtimer is een mooie oldtimer

Zorg ervoor dat je oldtimer volledig gekuist is aan de binnen- en buitenkant voor je deze weer opbergt in de garage. Overblijfselen van modder kunnen je oldtimer beschadigen op lange termijn. Zorg er dus voor dat de oldtimer volledig gepoetst is en glimmend terug in de garage gaat. Na het poetsen kan je ook meteen opteren voor een autohoes. Deze zal ervoor zorgen dat de oldtimer in kwestie van een extra beschermingslaag geniet. De autohoezen bij Matthys zorgen ervoor dat de oldtimer beschermd is maar nog steeds kan “ademen”. De autohoezen zijn verkrijgbaar in modellen voor buiten en binnen. Dus aan de hand van de staanplaats van jouw oldtimer kan je bepalen welke autohoes je gebruikt. Deze hoezen zijn optimaal voor het beschermen van de oldtimer tijdens de periode waarin hij niet gebruikt wordt. Ze zijn ook te verkrijgen in verschillende kleuren.

2. Batterij onderhoud

De batterij is zeer belangrijk aangezien deze de komende maanden zal stilstaan. Daarom adviseren wij artikel 20290 bij Matthys (batterij schakelaar). Dit product is speciaal gemaakt voor auto’s die niet vaak de weg opkomen.

Hierdoor kan u uw batterij ontkoppelen. Tevens kan u gebruik maken van één van onze batterij onderhoud- of druppellader toestellen. Zo kan je je batterij vrijwaren van enige problemen tijdens de winterstalling.

De toestellen die daarvoor uitermate geschikt zijn vindt je op onze website onder batterij onderhoud.

3. Draag zorg voor uw banden

Het is zeer belangrijk dat uw banden genieten van een optimale stallingsondergrond zodat u dezelfde banden weer kan gebruiken het volgende jaar. Daarom raden wij aan om zeker de bandenspanning te meten en corrigeren bij langdurige stilstand. Aangezien het tijdens wintermaanden al snel kouder kan worden kan dit een effect hebben op de bandenspanning van uw oldtimer.

Bij Matthys voorzien we dan ook bandenschoenen. Dit is voorgevormd gemalen rubber dat gemaakt is om de band van de wagen zijn optimale vorm te laten behouden bij langdurige stilstand. Het is zeer gemakkelijk om deze te gebruiken. Je plaatst de bandenschoen voor de wagen en rijdt deze in de vorm, je zal merken dat de wagen hierin glijdt. Als de wagen in de schoenen is gereden kan je met een gerust hart slapen en weet je dat de vorm van je banden nu optimaal beschermd en verzorgd wordt.

4. Algemene bescherming

Het is zeer belangrijk dat je verder kijkt dan enkel het uiterlijk van uw oldtimer. Controleer zo ook of alle onderdelen gepoetst zijn en dat deze in een goede staat beginnen aan de winterslaap. Voor dichtingsrubbers raden wij aan het product Jointnet van Restom te gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat de rubbers genieten van een extra beschermingslaag tijdens de winter.

Tevens is het belangrijk om de verschillende vloeistoffen te controleren. Wij raden bij Matthys het gebruik aan van de producten van Millers. Deze zullen ervoor zorgen dat de verschillende componenten genoeg gesmeerd blijven maar ook van de nodige dekkingslaag voorzien worden tijdens de winterslaap van de oldtimer. Er bestaan veel producten van Millers. Denk maar aan octaan booster tanksafe of stuurbekrachtigingsolie,… Deze beschermen allemaal een ander element van de oldtimer. Neem dus zeker een kijkje in ons assortiment.

5. Een veilige maar efficiënte opslag van de oldtimer

Zorg ervoor dat de oldtimer over genoeg plaats beschikt tijdens zijn winterslaap. Indien je meerdere oldtimers hebt of je gebruikt dezelfde garage ook voor uw “Daily driver” auto dan raden wij je bij Matthys een parkeerbrug aan.

Deze zorgt ervoor dat je 2 auto’s op een plaats kan stallen die eigenlijk bedoeld is voor 1 oldtimer. De parkeerbrug zal ervoor zorgen dat je 1 oldtimer op de brug omhoog plaatst terwijl de andere oldtimer op de grond blijft staan. Dit zorgt dus voor optimaal gebruik van een bepaalde oppervlakte.

Nog vragen?

Indien u nog meer vragen heeft over deze blog of over Matthys kan u altijd een kijkje nemen op onze website of een mailtje sturen naar info@matthys.net

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie