E5 of E10 benzine? Wat kies ik het best?

Sinds oktober 2019 werd in de gehele Europese unie een nieuw systeem voor de aanduiding van benzine en diesel ingevoerd. De verschillende soorten benzine waaronder E5 en E10 worden bij de pomp voortaan aangegeven met een ronde sticker met daarin het soort benzine vermeld.

Waarvoor staat E5 en E10?

E5 bevat maximaal 5% ethanol en E10 bevat maximaal 10% ethanol. Ethanol is veel agressiever dan benzine en veel van onze geliefde oldtimers kunnen daar heel slecht tegen. Zo tast het, het rubber aan waardoor pakkingen en leidingen lek kunnen raken.
Daarnaast zorgt ethanol voor corrosie in de veelal stalen tanks van oldtimers.

Ethanol neutraliseren

Speciaal hiervoor werd VSpE Power Plus Multishot ontwikkeld door Millers Oils, dit product is een 3 in 1 octaanbooster, ethanolkiller en lood vervangend brandstof additief die toegevoegd dient te worden aan uw brandstof waardoor u zowel E5 als E10 kan blijven tanken zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor uw oldtimer. Het neutraliseert namelijk het ethanol tot en met E10, geeft een betere smering en zorgt daarboven op nog een octaanboost van +2. Daarnaast bevat deze ethanolkiller antioxidanten om de kwaliteit van de brandstof te verbeteren.

Het product is ook geschikt voor youngtimers en modernere auto’s die hinderen ondervinden van de schadelijke gevolgen van ethanol in hun brandstof. Het product kan ook gebruikt worden bij geharde klepzittingen of als de auto een katalysator heeft.

Eigenschappen

Dichtheid (bij 15 °C) 0.813
Vlampunt (°C) 75
Kleur helder

Met een fles van 500ml kan u 500 liter brandstof behandelen.

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie