Novol for Classic Car van A tot Z

“Novol for Classic Car” heeft een compleet systeem uitgewerkt waarbij op basis van 9 stappen het meest geschikte product aanbevolen wordt.

De 9 stappen van "Novol for Classic Car":

Stap 0: Blanke carrosserieplaat zonder enige vorm van bescherming

Om het beste resultaat te bekomen bij een volledige restauratie is het verstandig te starten vanaf een blanke carrosserieplaat. Deze zuivere plaat kan u bekomen door middel van zandstralen, schuren, chemisch ontlakken ….

Stap 1: Tijdelijke anti-corrosie bescherming tijdens het plaatwerk aan de carrosserie.

Een restauratieobject bescherm je tot 6 maanden lang dankzij deze bodywork primer, terwijl er plaatwerk reparaties worden uitgevoerd (las en slijpwerk). De Novol for Classic Car Bodywork Primer is speciaal ontworpen om het blanke metaal af te dichten en zo een tijdelijke anti-corrosie bescherming te bieden en toch werkzaamheden aan het voertuig te kunnen uitvoeren.

Technische specificaties:

Stap 2: Toevoeging van de anti-corrosie primer

Nadat alle plaatwerkrestauraties voltooid zijn is het tijd om uw project van een definitieve anti-corrosie beschermlaag te voorzien. Novol for classic car ontwikkelde speciaal daarvoor de corrosie werende epoxy primer met perfect isolerende eigenschappen. Deze epoxy primer heeft een hoog gehalte aan vaste deeltjes en ook het aanbrengen in dikke lagen is mogelijk. Groot bijkomend voordeel van deze epoxy primer is ook de glanzende afwerking waardoor oneffenheden in de carrosserie nu zichtbaar worden. Dit voorkomt extra werken of problemen in latere fases van het restaureren.

Technische specificaties:

Stap 3: Het 100% strak maken van de carrosserie door middel van plamuren

Dankzij de glanzende anti-corrosie primer bij stap 2 zijn alle kleine oneffenheden in de carrosserie zichtbaar geworden. Afhankelijk van het soort materiaal waarin de oneffenheden zich bevinden (polyester, metaal, aluminium) kiest u voor de juiste plamuur.

Bij metaal en polyester maakt u het best gebruik van elastic fiber met glasvezel en/of multifunctioneel plamuur.

Hoge mechanische weerstand. Hoge elasticiteit. Lage volumetrische krimp. Eenvoudig aanbrengen. Perfect reparatie van grote gebreken.

Technische specificaties:

Superlichte plamuur. Zeer eenvoudige toepassing. Zeer glad oppervlak. Heel gemakkelijk schuren. De kleur verandert voor juiste indicatie van de hoeveelheid verharder.

Technische specificaties:

Bij een aluminium ondergrond maakt u het best gebruik van elastic fiber met aluminiumpoeder. Dit om dezelfde rek- en krimpeigenschappen aan te houden van de aluminium ondergrond.

Vulplamuur met aluminiumpoeder. Zeer eenvoudige toepassing. Verhoogde weerstand tegen hoge temperaturen. Uitstekende hechting. Een lagere krimp dan bij gewone plamuur maakt het mogelijk om grote oneffenheden te vullen.

Technische specificaties:

Stap 4: Afwerken doen we met spuitplamuur, dit om een 100% strakke carrosserie te bekomen

Door gebruik te maken van de juist gekozen spuitplamuur (volgens ondergrond) zijn we zeker dat we een 100% strak eind resultaat bekomen. Zelfs micro-oneffenheden worden weggewerkt dankzij deze spuitplamuren.

Toepassing van dikke lagen is mogelijk. Hoge opbrengst. Perfecte dekkingskracht en vloeibaarheid. De kleur verandert voor juiste indicatie van de hoeveelheid verharder. Perfect vullend vermogen.

Technische specificaties:

Toepassing van dikke lagen is mogelijk. Hoge opbrengst. Goed dekkend vermogen. Perfect vullend vermogen. Het aluminiumpoeder verhoogt de weerstand tegen hoge temperaturen en garandeert een uitstekende hechting.

Technische specificaties:

Stap 5: Aanbrengen van de isolatie primer ter verzegeling van onze voorgaande werken

Deze isolerende primer met anticorrosie eigenschappen wordt aangebracht als sealer tussen de voorbereidende werken en de eindafwerkingen. Deze zorgt voor een bescherming tegen eventuele reacties van oude / nieuwe voorbereidende werken met de eindafwerking.

Technische specificaties:

Stap 6: Aanbrengen van de grondlaag met acryl filler met anti-corrosie additieven

Tijdens deze stap gaan we de wagen voorbereiden op een eerste eindlaag. Deze stap zal ervoor zorgen dat de eindkleurlaag goed hecht aan de wagen.

De Novol Acryl grondlaag met anti-corrosie additieven zorgt voor de perfecte grondlaag en de anti-corrosie additieven zorgen voor een betere bescherming van de carrosserie.

Technische specificaties:

Stap 7: Aanbrengen van de door u gekozen kleurlak (Basecoat of 2K)

Wanneer de voorgaande stappen correct zijn uitgevoerd, kan u overgaan tot het aanbrengen van een door u gekozen kleurlak. Naargelang het kleur zal de keuze vallen op Basecoat of 2K lak.

Bij NFCC kan u kiezen uit meer dan 50000 kleuren in basislak en/of 2-componentenlak (2K). U kunt er ook terecht met de fabriekskleurcode van uw project om zo de originele kleur te bepalen van uw oldtimer.

Basecoat

Basecoat is leverbaar in effen (Uni), metallic en parelmoerkleuren. Na het aanbrengen van de basecoat dient u deze steeds af te werken met een blanke lak.

2K

2K lak is enkel leverbaar voor effen (uni) kleuren. Als de door u gekozen kleur metallic of parelmoer is, dient u een basecoatlak te kiezen. Bij 2K lak heb u ook de mogelijkheid om af te werken met een blanke lak maar dit is niet noodzakelijk, wegens direct blinkend.

Stap 8: Het aanbrengen van blanke lak (Clear coat)

Deze Novol premium blanke lak is speciaal ontworpen voor de renovatie van klassieke auto’s. De keramische blanke lak is ontworpen voor hoogglans showroomafwerking, terwijl de keramische eigenschappen het voertuig een ultra sterke duurzaamheid garanderen. Door een Innovatief krasvastheidssysteem (CSR) en uitstekende vloeibaarheid bij het aanbrengen bekomt men een zeer diepe glans. Deze premium lak heeft een zeer hoge UV-bestendigheid en behoud een uitstekende elasticiteit na het uitharden.

Technische specificaties: 

Novol: Ideaal voor uw restauratieprojecten

Het is duidelijk dat Novol For Classic Car de ideale oplossing biedt voor uw restauratieproject van start tot finish. U merkt het vakmanschap in iedere fase met deze Novol premium producten.

Dus als u professionalisme wil combineren met uitstekende kwaliteit en ondersteuning hebt u het perfecte merk gevonden met Novol, verkrijgbaar bij Matthys.

Voor verdere vragen kan u altijd terecht bij ons in de showroom, via telefoon op +32 56 77 31 00 of via info@matthys.net.

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie