Tips bij het vinden van de geschikte autotransporter

Het aankopen van een autotransporter is vaak een grote investering. Het is daarom belangrijk op zoek te gaan naar een trailer die prijs/kwaliteit aan al uw behoeftes voldoet. Wij hebben alvast even enkele belangrijke aandachtspunten voor u opgelijst.

Wat is een autotransporter?

Een autotransporter, ook wel autoambulance genoemd, is een trailer waarop een auto kan vervoerd worden. Deze aanhangwagen wordt zowel gebruikt in de professionele sector, als in de particuliere sector.

Open of gesloten autotransporter

Het eerste belangrijke aspect bij het kiezen van  een autotransporter is, kies je voor een open of een gesloten autotransporter. Maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Gesloten autotransporters sluiten uw auto compleet af tijdens het transport. Op die manier is uw wagen altijd voor 100% beschermd tegen alle weersomstandigheden of steenslag tijdens het transport. Daarnaast kan je een gesloten autotransporter ook gebruiken als extra garage opslag.

Open autotransporters zijn dan weer aanzienlijk goedkoper dan de gesloten variant.

De lengte, breedte en hoogte

Autotransporters zijn er in alle lengtes en breedtes en hoogte. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een autotransporter die lang, breed en hoog genoeg is voor de wagens die vervoerd moeten worden, maar ook nog extra ruimte heeft voor het vervoeren van jerrycans, werkmateriaal of andere dingen die u wil meenemen. Bij sommige modellen is het mogelijk om te kiezen voor extra opbergruimte onder de vloer.

Het gewicht

Bij autoambulances worden er vaak drie gewichten vermeld: het bruto gewicht, het laadvermogen en het onbeladen gewicht. Het laadvermogen van uw aanhanger is vaak bepalend. Dit is namelijk het gewicht dat u nog mag inladen in uw trailer. Oudere en klassieke auto’s zijn vaak zwaarder dan lichte racewagens. Weten hoeveel uw auto weegt is dus cruciaal bij het vinden van een geschikte trailer.

Autotransporter op uw maat

Vaak is het mogelijk om van uit een standaard model te vertrekken en door het nemen van verschillende opties een trailer samen te stellen die voldoet aan alle noden. Zo kan u bijvoorbeeld nog kiezen voor led verlichting binnen in de trailer of extra opbergruimte onder de vloer.

Bekijk daarom zeker alle mogelijkheden die de modellen te bieden hebben. Zo kan er aan al uw eisen voldaan worden.

Beschikbare modellen:

Open autotransporters:

Pro Line Beavertail

Deze Pro line-trailer is voortgekomen uit de populaire Lo-Deck Beavertail-serie. De Pro line-aanhanger heeft standaard een bevestigingssysteem op de wielen wat de beste manier is om een ​​voertuig tijdens het transport vast te zetten.

✓ Zelf op maat samenstellen

Klik hier om alles te weten te komen over de Beavertail.

Gesloten autotransporters:

Minisporter XW

De minisporter is een gsloten trailer ontworpen naar de behoeftes van de klanten. Dit model heeft een breedte van 1,78m en een laadvermogen van 1400kg. OP die manier biedt de Minisporter XW heel wat mogelijkheden. Deze trailer is heel populair bij de verzamelaars van oldtimers. De Minisporter XW behoort tot de sport reeks van PRG. Het model is in één stuk gegoten en heeft geen externe afdichtingen. De bovenkant wordt in geopende toestand ondersteund door twee hogedruk gasveren.

Dit model wordt standaard geleverd met geponste, lichtgewicht oprijplaten, die heel sterk en robuust zijn. Zodra uw auto is ingeladen, worden oprijplaten met veerbelaste lynchpennen vastgezet op het middendek van de Minisporter. De Minisporter wordt dan dicht gedaan en dan vastgezet met twee centrale sluitingen die indien nodig met een hangslot kunnen worden afgesloten. Deze minisporter is niet alleen ideaal voor het beschermen van uw voertuigen tijdens het transport, maar ook voor gebruik als extra garageopslag die beschermt tegen alle weerselementen.

✓ Zelf op maat samenstellen

Klik hier om alles te weten te komen over de Minisporter XW.

De gesloten trailer Pro Sporter Monza is één van de marktleiders en de eerste keuze voor de autosport raceteams en particulieren. Deze kwalitatieve trailer kan volledig op maat gemaakt worden naar gelang uw noden en eisen.

Sinds 2015 is de Pro Sporter HOT op de Europese markten, hij is ontworpen en vervaardigd met behulp van de allernieuwste 3D-modelleringen en CNC-technologieën. Het moto bij het ontwerp was “De beste is gewoon beter geworden.”

✓ Zelf op maat samenstellen

Klik hier om alles te weten te komen over de Pro Sporter Monza.

De gesloten trailer Tracsporter XW is geproduceerd naar aanleiding van de vraag naar een Tracsporter die standaard beschikt over: Grote vleugeldeuren, een langer en breder bed en luiken die vast te zetten zijn. Dit maakt de Tracsporter XW extreem veelzijdig. De Tracsporter is gemaakt uit één stuk en is zeer aerodynamisch, gecombineerd met een makkelijke toegankelijkheid, een degelijke kwaliteitscontrole en totale betrouwbaarheid. Ideaal dus voor het in stijl vervoeren van alle type auto’s van oldtimers tot moderne auto’s. Met de toegevoegde cover die bestand is tegen alle weersomstandigheden kan de Tracsporter XW ook gebruikt worden als mogelijkheid tot extra garage ruimte.

✓ Zelf op maat samenstellen

Klik hier om alles te weten te komen over de Tracsporter XW.

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie