Waarom Novol for Classic Car de ideale autolak is voor elke oldtimer restaurateur

“Novol for Classic Car” is al jaar en dag een begrip op vlak van autolak in de oldtimer wereld. Onderstaand artikel verduidelijkt stap per stap waarom “Novol for Classic Car” de beste keuze is om uw klassieker, Young- of Oldtimer, van een nieuwe laklaag te voorzien.

Wat is Novol for Classic Car

Novol for Classic Car” is een onderdeel van de gekende Poolse verffabrikant Novol , ontstaan in 1978. “Novol for Classic Car” vloeit voort uit de passie van de oprichters van Novol voor klassieke voertuigen.

“Novol for Classic Car” combineert jarenlange expertise samen met hun liefde voor oldtimers in hun unieke producten met als resultaat een complete en unieke corrosie werende laktechnologie. Deze technologie zorgt ervoor dat elke restaurateur die enige waarde hecht aan authenticiteit bij Novol aan het juiste adres is.

“Novol for Classic Car” gebruikt enkel kwaliteitsvolle grondstoffen in hun producten en een state-of-the-art technologie. Hun vele combinaties zorgen ervoor dat elke gewilde kleur perfect na te maken is. Daarom zijn deze producten de juiste keuze voor elke carrossier.

“Novol for Classic Car” selecteert zelf hun verkooppunten die voldoen aan hun kwaliteitsnormen. Daarom zijn de producten exclusief te verkrijgen bij deze verkooppunten.  Voor de Belgische markt heeft Novol het vertrouwen gegeven aan de Firma Matthys Quality Equipment als distributiepunt.

De troeven van Novol for Classic Car

De grootste troef is dat Novol op basis van jarenlange ervaring een compleet stappen systeem heeft ontwikkeld.  Niet enkel de lakken, maar het hele assortiment zorgt ervoor dat u “NFCC” (Novol for Classic Car)  kunt gebruiken gedurende het hele restauratie proces, dit van begin tot einde.  Alle producten zijn op elkaar afgestemd en sluiten perfect op elkaar aan. Vanaf het plaatwerk tot de uiteindelijke eindlaag kan u alle producten van “NFCC” aaneensluitend gebruiken, zonder risico dat de producten onderling gaan reageren.

Helaas gebeurt het vaak dat voor een volledige restauratie van de body van een oldtimer verschillende producten van diverse merken worden gebruikt (met gevolg: blaasvorming, craquelering,  barstjes  …).

Doordat “NFCC” een compleet systeem aanbiedt is dit niet langer een probleem. Meer te weten komen over de verschillende stappen van “NFCC” laksysteem? Lees dan ook Novol for Classic Car van A tot Z.

Hoe gaan we te werk van start tot finish

Voorbereiding van het koetswerk

Om een optimaal eindresultaat te bekomen bij het restaureren van een oldtimer is het van groot belang dat de te behandelen oppervlakte zuiver is en bij elke fase het correcte product gebruikt wordt.

Dit begint al bij het aanbrengen van een epoxy primer op een blanke plaat. Deze zal ervoor zorgen dat er een anti-corrosiebescherming wordt aan gebracht op het plaatwerk.

Vervolgens kan men op de plaatsen waar nodig is vulmiddel aanbrengen, gaande van vezelplamuur, plamuur met aluminium deeltjes, fijne plamuur, spuitplamuur.

Afwerken van deze voorbereiding doen wij met een acrylvuller met anti-corrosie additieven.

De ontvetters en siliconeverwijderaars van “NFCC” zijn speciaal gemaakt om een optimaal resultaat en de comptabiliteit te garanderen. Deze worden vooral gebruikt tussen de specifieke stappen, zo bijvoorbeeld na het schuren, voor het aanbrengen van de volgende laag, ….

Afwerking met kleur naar keuze

Bij “NFCC” is elke kleur mogelijk. Door het aanleveren van de fabriekscode of gebruik van een spectrometer met lasertechnologie,  kunnen alle kleuren gereproduceerd worden.

De Novol databank met fabriekscodes bestaat uit meer dan 50.000 verschillende kleur combinaties die je steeds bij de verdeler op kleurkaarten kan consulteren.

Om de authenticiteit van uw young-/oldtimer optimaal te bewaren, werkt “Novol for Classic Car” nog steeds naar gelang het kleur met basecoat en klare lak of 2K (direct blinkend).

Conclusie : Novol for Classic Car is het lakproces van A to Z dat Uw Klassieker verdient.

Kortom U kunt direct aan de slag met het volledig “Novol for Classic Car” corrosie werend Laksysteem.

Van bij de start tot de finish gebruikt u producten met anti corrosie additieven. Zodoende zal  uw Young-/Oldtimer steeds optimaal beschermd zijn.

Ons vakkundig  Novol Team bij Matthys, staat klaar om U de nodige ondersteuning te bieden tijdens de verschillende stappen van het proces.

Dus als u professionalisme wil combineren met uitstekende service en ondersteuning hebt u het perfecte merk gevonden met “Novol for Classic Car“.

Indien u nog vragen heeft omtrent “Novol for Classic Car” staan onze specialisten bij Matthys u graag te woord in onze showroom. U kan ook steeds contact opnemen met onze technici via:

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie