De knabbelschaar: het ideale gereedschap om snel en eenvoudig alle vormen in plaatstaal uit te snijden.

Op zoek naar de optimale manier om een bepaald stuk metaal of aluminium uit te snijden? In deze blog zal U kennis maken met diverse soorten knabbelscharen. Voor iedereen wat wils!

Knabbelschaar voor boormachine

De knabbelschaar voor boormachine, is het budgetvriendelijke gereedschap voor occasioneel snijden van metalen. Het merendeel van deze sets zijn uiterust met een verwisselbaar handvat, extra snijmes en extra mes houder. Bovendien is het een meerwaarde als deze metaalsnijder uitgerust is met een vaste en een meedraaiende snij kop, zodat U zowel recht als rond snijden kan. Alsook een stappenboor om te beginnen met het snijwerk op een specifieke locatie in het plaatwerk. 

Er bestaan ook modellen met lange en verreikende snij kop om bijvoorbeeld golvend metaal te snijden.

Deze kit is makkelijk te monteren op een boormachine. De bevestiging is heel snel en eenvoudig en vraagt bovendien geen extra voorkennis.

Elektrische knabbelschaar

Dit type knabbelschaar hoeft niet gemonteerd te worden op een boormachine aangezien deze knabbelschaar elektrisch aangedreven is. Deze knabbelschaar wordt aangeraden voor personen die deze machine vaak nodig hebben en veelvuldig moeten snijden. Dit ergonomisch toestel ligt goed in de hand en is idealiter voorzien van een rechte en een ronde snij kop.

Het grote voordeel van deze machine is dat ze plug & play is.

Pneumatische knabbelschaar

Deze knabbelschaar is anders dan voorgaande, gezien deze op luchtdruk werkt en niet aangedreven wordt door elektriciteit of boormachine. U moet rekening houden met een minimum persluchtverbruik van 200 liter/ min aan 6,5 bar wat ongeveer overeenkomt met het luchtdebiet van een 3pk compressor.

Dit type pneumatische knabbelschaar heeft een aluminium behuizing en is hierdoor uiterst licht en zéér wendbaar. Zoals ieder pneumatisch toestel vergt deze knabbelschaar een olie luchtsmering. Deze air nibbler snijdt zowel recht als rond, zonder het plaatwerk te vervormen of bramen te ontwikkelen. Onmisbaar in elke carrosserie werkplaats en restauratie atelier.

Ons aanbod

Matthys is dé specialist en raadgever in directe verkoop van gereedschappen voor de oldtimerrestaurateur. Matthys levert in heel Europa zowel aand e professionele gebruiker als aan de particulier, en dit tegen scherpe nettoprijzen. Matthys biedt u een ruim aanbod, van betaalbaar voor de hobbyist tot topkwaliteit voor de veeleisende vakman.

Specifiek voor knabbelscharen kunnen wij u volgend gamma aanbieden:

Aandrijving
Boormachine
Elektrisch
Pneumatisch
Snij richting
Recht & 360° roterend
Recht en rond
Recht en rond
Bijgeleverde koppen
2
2
1

Capaciteit in mm:

Plaatstaal

Roestvrijstaal

Aluminium, zink & koper

Kunststof

0.5 - 1.8

1.2

2.0

2.0

 

0.5 - 1.8

1.0

2.0

2.0

 

1.5

0.7

1.5

1.5

Inbegrepen

Montage sleutel

Kunststofhandvat

Extra snijkop

Reserve mes

Draagkoffer

Conische stappenboor

Handleiding

 

X

X

Vast

X

Metaal

X

X

 

X

-

Vast

-

Kunststof

-

X

 

-

-

-

-

-

-

X

Opties

Positiehouder

Multipositie houder

Rond snijden

 

-

-

-

 

-

-

-

Indien u nog vragen heeft omtrent knabbelscharen staan onze specialisten bij Matthys u graag te woord in onze showroom. U kan ook steeds contact opnemen met onze technici via:

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie