Eenvoudig vastgeroeste bouten losmaken met een inductieverwarmer

Vastgeroeste bouten en moeren zijn een veel voorkomend en zeer vervelend probleem bij oldtimers. Dit komt doordat in de loop der jaren de verbindingen door oxidatie erg vast zijn gaan zitten. Het is dan niet vanzelfsprekend om de vastzittende bout met gewone gereedschappen los te maken.

Met een inductieverwarmer wordt het losmaken echter kinderspel en het is bovendien een stuk veiliger dan een gasbrander. Door middel van inductieverhitting gebruik je snelle lokale warmteontwikkeling waardoor je de bout eenvoudig en snel kan losmaken.

De draagbare inductieverwarmer is jouw ideale partner tegen hardnekkige, vastgeroeste bouten. Om een groot aantal soorten bouten te kunnen verhitten, is een set van 3 inductiespiralen in verschillende maten, een flexibele wikkelspiraal, een U-vorm en een platte spiraal meegeleverd. Dit alles zit verpakt in een robuuste koffer.

Met deze draagbare inductieverwarmer wordt, in tegenstelling tot bij verhitting met de gasbrander, vooral het buitenste onderdeel verwarmd, zodat je de omliggende onderdelen niet kunt beschadigen.

Klik de juiste spiraal in het toestel zodat je deze eenvoudig over de te verhitten bout kunt plaatsen. In tientallen seconden verhit u vastgeroeste bouten, waarna u in een handomdraai het door warmte uitgezette onderdeel kan losmaken.

Draagbare Inductieverwarmer 1500W

Indien u nog vragen heeft omtrent de inductieverwarmer, staan onze specialisten bij Matthys u graag te woord in onze showroom. U kan ook steeds contact opnemen met onze technici via: 

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie