La Nénette

La Nénette werd voor het eerst geïntroduceerd in Frankrijk in 1947. Hij groeide al snel uit tot een mythische katoenen borstel met een rood handvat, die door de eeuwen heen in dienst is geweest van verzamelaars en autoliefhebbers. Zijn vintage design, efficiëntie en ergonomie maken hem tot een onbetwistbare referentie voor liefhebbers van mooie carrosserieën.

De geschiedenis van Nénette

1947

Henri Michaud uit Lyon zocht naar de beste manier om stof op autocarrosserieën op te vangen en vast te houden om de glans ervan te herstellen zonder het oppervlak te veranderen. Hij ontwierp een borstel met een natuurlijke katoenen franje, geïmpregneerd met een polijstproduct: de Nénette saga begon tot groot genoegen van de liefhebbers van mooie auto’s.

1959

Philippe Charbonneaux, een groot autodesigner van de “Trente Glorieuses”, heeft de ergonomie van het handvat van de Nénette opnieuw ontworpen.

1988

Na 40 jaar traditionele productie in Lyon, werd Nénette® overgenomen door Ets Olivier in Eure-et-Loire.

2012

Terwijl de Nénette een cultobject is geworden, neemt de Compagnie du Midi het bedrijf over om het een nieuw elan te geven. Het ontwerp en de ergonomie werden herzien, een reeks aanverwante schoonmaakproducten werd gelanceerd en de productie werd opgestart in Carros in de Alpes-Maritimes.

2022

Na meer dan 70 jaar trouwe dienst is Nénette nog steeds één van de onbetwiste marktleiders in autoverzorgingsproducten.

De productie

Traditie in kwaliteit

Nénette wordt vervaardigd volgens de originele knowhow: de franjes worden gemaakt op oude weefgetouwen, terwijl de assemblage en de afwerking met de hand worden gedaan door ervaren naaisters.

De keuze van edele grondstoffen beantwoordt aan dezelfde zorg voor kwaliteit: 100% natuurlijk katoen voor de Nénette franjes.

Deze eis is de garantie voor de uitmuntendheid van onze producten voor een perfecte reiniging van auto’s (interieur en exterieur).

Made in France

In 2015 heeft La Nénette de certificering “Origine France Garantie” verkregen, die de consument de traceerbaarheid van het product garandeert, evenals het behoud van banen en lokale knowhow.

De zachte streling en de perfecte glans

Nénette is een katoenen franje geïmpregneerd met een polijstvloeistof, Nénétol, die met een eenvoudige streling stof vangt en vasthoudt en de carrosserie en het dashboard van de auto weer doet glanzen. Nénétte is ook geschikt voor het onderhoud van tweewielers en meubels.

Nénette is gemaakt van kwaliteitsmaterialen, is afneembaar, wasbaar en ontworpen om lang mee te gaan. In een tijdperk dat gekenmerkt wordt door overconsumptie en verspilling, geeft de Nénette zijn geloofsbrieven af aan de waarden van eenvoud, authenticiteit en duurzaamheid.

De producten

Auto afstoffer Nénette

Nénétol navulling

Nénette + Nénétol

(Afstoffer + navulling)

 

Indien u nog vragen heeft omtrent de Nénette, staan onze specialisten bij Matthys u graag te woord in onze showroom. U kan ook steeds contact opnemen met onze technici via: 

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie