Ni-KIT laat het blinken

Een oldtimer moet stralen al is dit niet altijd even gemakkelijk. Je kan voor veel verschillende producten kiezen om jouw oldtimer weer te laten stralen. Daartoe raden wij bij Matthys Ni-KIT aan. Deze sets zullen ervoor zorgen dat je jouw oldtimer weer kan laten stralen na een behandeling met de Ni-KIT producten. Voor elke restaurateur zijn er opties binnen het Ni-KIT gamma.

Ni-KIT voor al uw restauraties

Het gamma van Ni-KIT is zo samengesteld dat je Ni-KIT kan gebruiken voor al je restauraties. Zo kan er geopteerd worden om Ni-KIT te gebruiken voor polijsten en oppoetsen van onderdelen van de oldtimer maar er kan ook gekozen worden voor de machines die gebruik maken van hele ruwe schijven. Deze kunnen dan op hun beurt gebruikt worden om ruwe oppervlaktes te behandelen. Zoals u ziet, kunt u Ni-KIT gebruiken voor verschillende restauratiewerken.

Ni-KIT machines

In het gamma van Ni-KIT bij Matthys zijn er specifieke machines voorzien voor het gebruik van de verschillende producten. Zo zijn er machines die worden aangedreven door verschillende types motoren en zo ook de snelheid bepalen van het ronddraaiend gedeelte. Tevens zijn er verschillende afmetingen van materialen waarmee gepolijst, geschuurd of gesatineerd kan worden. Zo kan u voor kleine oppervlakken gebruik maken van een polijstschijf met kleine afmeting. Tevens voorzien wij per type polijstschijf ook een product aan, in de vorm van een correcte pasta om optimale resultaten te bekomen. Deze pasta’s worden in de vorm van blokken verkocht en zijn zeer makkelijk aan te brengen op uw polijstschijf.

Ni-KIT polijstschijven

Naast de Ni-KIT machines is er ook een groot gamma aan polijstschijven en satineerschijven die allemaal apart aangekocht kunnen worden maar ook in sets. Deze producten kunnen samen met de desbetreffende pasta’s aangekocht worden om de perfecte resultaten te bekomen.

De referentie voor de pasta’s wordt voorafgegaan door de letter “P” en gevolgd door een getal. Zo kunnen pasta’s makkelijk gelinkt worden aan verschillende schijven maar ook geklasseerd worden volgens verschillende materialen:

  • P1: Voor het voorpolijsten van harde metalen en het afschuren van zachte metalen. Te gebruiken met schijf W1.
  • P2: Voorpolijsten van aluminium, koper, messing,… Te gebruiken met schijf W2.
  • P3: Voor het glanspolijsten van alle bovenvermelde metalen. Te gebruiken met schijf W3.
  • P4: Voor het voor- & glanspolijsten van plyester, harde kunststoffen. Te gebruiken met schijven W3 (voorpolijsten) en W4 (glanspolijsten).
  • PSF WIT: Speciale Ni-KIT pasta om te gebruiken met viltpolijstschijven en -stiften.
  • PSI Lichtgroen: Voor het voor- & glanspolijsten van inox. Te gebruiken met schijven W1 (voorpolijsten) en W3 (glanspolijsten).
  • PSC Donkergroen: Voor het voor- & hoogglanspolijsten van chroom. Te gebruiken met schijven W3 & W4.

In het gamma kan je tevens andere adapters, dollies,… bekomen zodat je altijd op eventuele slijtage van deze elementen voorzien bent.

Nog vragen?

Als deze prachtige voor en na foto u nog niet heeft kunnen overtuigen om Ni-KIT te gebruiken kan u altijd onze website bekijken of een mailtje sturen naar: info@matthys.net.

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie