Metalino

Metalino begon in 1934 met het ontwikkelen van de eerste staalwol. De naam werd niet zomaar gekozen. METALINO is namelijk een woord dat uit de Griekse taal is ontleend. Het betekent er letterlijk “metaal”.Tegenwoordig is METALINO de nummer 1 van staalwol in verschillende landen en heeft het een breed productprogramma aan staalwol voor zowel industrieel als particulier gebruik.

Toepassingen

METALINO staalwol is een unieke toepassing. Het is staalwol van de hoogste kwaliteit te gebruiken voor het reinigen, egaliseren en polijsten van diverse metaal-, hout-, steen- en glasoppervlakken. Het wordt vaak gebruikt voor het reinigen en polijsten van alle soorten ongelakte metalen oppervlakken zoals roestvrijstaal, aluminium, koper en messing.

Wat maakt METALINO zo uniek?

Schoonmaken zonder krassen: Extra fijne staalwolvezels zorgen voor zachte reiniging zonder krassen te maken.Zachte behandeling: Het oppervlak wordt niet meer hard afgeschuurd, maar verflagen worden voorzichtig afgeslepen. Op die manier worden de grondlagen niet beschadigd.Diverse mogelijkheden: Zelfs gevoelige oppervlakken zoals glas, tegels en keramiek kunnen worden schoongemaakt zonder krassen.

Eigenschappen

Zuiver: de garantie voor veilige bewerkingen van oppervlakken.

Elastisch: zorgt voor de perfecte bewerking van profielen.

Scheurvast: op die manier staat Metalino garant voor veelvuldig gebruik.

Verschillende producten

Staalwol

Universeel toepasbare stalen vezels voor het slijpen, polijsten en reinigen van de meest verschillende oppervlakken van hout, metaal, steen en glas. Beproefde verpakking voor de ambachtsman. Het unieke kleursysteem en de specifieke toepassingsinformatie maken de keus eenvoudiger. Verkrijgbaar in 9 soorten van extra fijn (0000) tot ultra grof (5).

Edelstaalwol

Bijzonder geschikt om op vochtige carrosserieoppervlakken te werken samen met chemische producten. Dit omdat de edelstaalwol volledig roestvrij is ook ideaal voor de behandeling van looizuurhoudende houtsoorten, zoals eikenhout, notenhout of mahonie om de gevreesde “blauwe verkleuring” te vermijden.

Glasreiniger

De METALINO Glas-Reiniger is bijzonder geschikt om verf- of lakspetters en hardnekkig vuil van glas en tegels te verwijderen. De werkkant is gemaakt uit extra fijne roestvrije metalen vezels. Daarmee kan deze glas-reiniger op vochtige oppervlakken en ook samen met chemische middelen worden gebruikt.

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie