Formule 1 Quiz

In de lange historie van de prestigieuze Formule 1 denken we al snel aan enkele bekende namen zoals Schumacher, Vettel, Hamilton.. en circuits zoals Monaco en Spa Francorchamps. Maar hoe goed is jouw kennis van het verleden en heden van deze sport? Test ze hier.

Wanneer werd de eerste Formule 1 Grand Prix verreden?

Op de huidige startgrid van de Formule 1 staan 20 auto’s van 10 verschillende teams. Hoeveel motorfabrikanten leveren hier motoren voor?

Alain Prost is recordhouder op het gebied van meeste pitstops in een race. Hoeveel pitstops maakte hij?

In de moderne Formule 1 is een circuit niet langer dan 7 km - zoals dat van Spa-Francorchamps - maar in de begindagen was een rondje heel wat groter. Wat was het langste rondje ooit in een Formule 1 race?

Wat is de hoogste snelheid ooit gemeten in een officiële race?

Wie is de jongste coureur die ooit wereldkampioen werd?

Waarom zie je tijdens een F1 race soms dit soort vonken van onder de wagen komen?

Tijdens de GP van de Verenigde Staten in 2005 stonden slechts 6 F1-auto’s aan de start van de race, het kleinste startveld ooit. Hoe kwam dit?

Lewis Hamilton heeft het record van meest aantal gewonnen races op zijn naam staan. Hoeveel races won de Brit tot nu toe in zijn carrière? (eind 2022)

In de lange geschiedenis van de Formule 1 werd er al op vele circuits gereden. Op welk circuit vonden de meeste races plaats?

Andere artikels

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Ontvang wekelijks onze Tips, Tricks & Updates

Geef een reactie